Mediation

 

Midden in de heftigheid van een conflict zijn we vaak niet in staat ons eigen conflict in onszelf te zien. Hierin ligt de rol van een mediator. In mediation ligt de sleutel om elkaar te leren begrijpen om zo sneller tot een oplossing te komen.

Mediation bij een conflict brengt helderheid en overzicht. Een mediator heeft een neutrale rol en helpt jullie in de chaos van een conflict afspraken te maken.

Familiemediator bij echtscheidingen

Mediation & Coaching Hoogeveen is gespecialiseerd in familiemediation en de problematiek rondom einde relatie en echtscheidingen. Dit is onder te verdelen in 4 samenhangende thema's:

  • partners
  • kinderen
  • inkomen
  • vermogen

Nadat er overeenstemming is bereikt op deze onderwerpen, stelt Mediation & Coaching Hoogeveen samen met jullie een scheidingsconvenant en een ouderschapsplan op.

Een advocaat dient vervolgens het scheidingsconvenant en het ouderschapsplan in bij de rechtbank. Dit kan jullie eigen advocaat zijn of een advocaat die Mediation & Coaching Hoogeveen op jullie verzoek voor dit proces inschakelt.

Mediator in Arbeidszaken

Conflicten op de werkvloer zijn ook geschikt voor een mediationtraject. Vaak kan op die manier een juridische zaak worden voorkomen. Mediation & Coaching Hoogeveen mediate regelmatig bij arbeidszaken om beide partijen naar een goed resultaat te begeleiden. Op het arbeidsvlak is veel kennis en expertise in huis.